Halaink védelmében…


Amennyiben hozzánk jössz pecázni, ezeket a szabályokat mindenképpen tartsd be…

Igazából mondhatnánk azt is, hogy bármerre visz az utad egy jó kis pecára, akkor ezeket a dolgokat mindenképpen tartsd be, mert nem csak mi leszünk hálásak érte, hanem bármely tógazda nagyon nagy örömmel fogja venni, hogyha figyelnek a halállományára.

Viszont itt azért fontos megjegyezni, hogy ne a tógazdáknak akarjál elsősorban megfelelni, és ne csak azért tartsd be a szabályokat, mert esetleg valaki megláthatja, hogy nem megfelelően bánsz a kifogott halacskákkal, hanem saját magad, és a jövő generáció számára biztosítsd annak a lehetőségét, hogy más is megfogja később ugyan azt a halat amit Te is.

A halakkal szemben tanúsított kíméletes bánásmód számunkra elengedhetetlen. Szerencsére egy nagyon jó közösség van kialakulóban a kis Blero horgásztavon.

Úgy gondoljuk, hogy egyszerűen nem valók, azon magát horgásznak nevező személyek a partokra, akik semmilyen tapintattal nincsenek a kifogott halakra, sőt még nem egyszer előfordult nálunk is, hogy tudatosan megcsonkították “megjelölték” a nagyobb példányokat, hogy egy újabb fogásnál be tudják őket esetleg azonosítani. Mennyire torzult, primitív személyiségnek kell lennie, egy “embernek” ahhoz, hogy ilyet tegyen, abba most nem szeretnénk belemenni.

Ezért ez a poszt egy felhívás is egyben, hogy amennyiben nálunk a kis Blero horgásztavon hasonló dolgokat tapasztalsz, és szemtanúja vagy egy ilyen eseménynek, és ezt azonnal jelzed felénk ott rögtön, abban az esetben egy egész éves sporthorgász bérlettel ajándékozunk meg…

Az élmény közös ügyünk! Aki nincs tekintettel a halak épségére, és mások későbbi élményeire, annak a személynek egyszerűen nincs helye a vízpartokon.

Egy gyönyörű, egészséges kb. 4-5 kilós ponty horgásztavunkból. Jó látni, hogy milyen makulátlan példány, szó szerint kicsattan az egészségtőlA kíméletes bánásmód nálunk kötelező, ezt minden halacska megérdemli. Catch & Release

Egyik nagy álmunk volt a horgásztavunk indulásakor, egy olyan horgászközösség összekovácsolása, akiknek szintén kiemelten fontos a halak védelme, és maximális figyelemmel bánnak velük. Szerencsére jó úton járunk, és a kis Blero horgásztavon egy szuper összetartó közösség van kialakulóban.

Szeretnénk a mostani felnövekvő horgászgeneráció előtt példával szolgálni, hogy a horgászatot szerető emberek elsősorban nem mint táplálékra tekintsenek a megfogni kívánt halfajra, és ezt a szemléletmódot mindig tartsák szem előtt a későbbiekben, mert csak így tudunk hosszútávon örömet okozni egymásnak, és a következő horgász generációknak.

Ezért kiemelten fontos, hogy aki tavunkra ellátogat, legyen szíves az ehhez kapcsolódó horgászrendet figyelembe venni:

– Pontymatrac kötelező.

– Merítőháló használata kötelező.

– Szakáll nélküli horoggal történő horgászat.

– Horog ütötte seb fertőtlenítése.

– Szákból halat nem dobunk vissza, és nem is cserélünk ki.

– Amennyiben a kifogott halat nem szeretnénk megtartani, azt a lehető legrövidebb időn belül vissza kell helyezni a vízbe.

===============

Amennyiben nem rendelkezel a fentebb felsorolt horgász eszközökkel, horgásztavunkon be tudsz szerezni minden kelléket, ami a sportszerű horgászathoz kötelező elem…

2017-ben megnyílt a kis Blero Horgászbolt is, ami a 23. kerületben lévő horgásztavunkon található. Minden olyan felszerelés, és egyéb kiegészítő kapható a boltban, ami az eredményes és sportszerű horgászatnak elengedhetetlen kelléke. Van mód pontymatrac, vagy pontyos merítőháló kölcsönzésére is nálunk, amennyiben csak az adott horgászatra szeretnéd használni a felszereléseket.

Minőségi etetőanyagokat, csalikat (élő és szemes), pelleteket, aromákat, és számtalan horgászati apró cikket beszerezhetsz nálunk, amennyiben a horgászat előtt erre nem volt időd, vagy egyszerűen csak volt ami lemaradt a listádról. Horgászboltunkban természetesen akkor is vásárolhatsz, ha éppen nem horgászni jössz, csak szükséged lenne 1-2 kisebb kiegészítőre (Horog, Ólom, Etetőkosár, Damil, Úszó, Karabiner, Ütköző, stb…). 

Minden kedves horgászbarátnak a legnagyobb élményeket kívánjuk, mi minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy tényleg egy élmény legyen a kis Blero horgásztavon töltött minden percük! 

Üdvözlettel, a kis Blero horgásztó csapata

Ha tetszett a cikk, oszd meg a barátaiddal! :)