Vendégeink írása 1.: “Grey Wolf” csodálatos beszámolója, a kis Blero horgásztavon töltött decemberi napjáról…


A mai napon Bódis Csabi barátommal meglátogattuk a XXIII.kerületben található Kis Blero Horgásztavat!

De kezdem az elején…


Egész héten ment a horgásztavak keresése, mivel más opció nem volt csak a peca! A keresgélés közben találtam rá erre a horgásztóra, budapest 23. kerületében. Gyors egyeztetés a tógazdával, itt hozzátenném, hogy rendkìvül segítőkész volt, minden fontos információval ellátott, hogy mik lehetnek a sikeres horgászat alappillérei ezen a horgásztavon. Nagy izgalom volt bennem, hogy milyen lehet ez a kis Blero horgásztó, hogy fog menni a peca. Mondtam is magamban, hogy pont ilyen időben kell nekem is új tavakkal ismerkednem!


De lényeg a lényeg, a fontos információk a birtokomban voltak, így gondoltam nagy baj nem lehet!


Ahogy odaértünk a kis Blero horgásztóra úgy éreztem magam mintha Angliában lennék. Az angol horgászfilmek horgásztavaihoz hasonlító horgásztó egyből elragadta a szívem. Elmondhatom, ha nem tudtam volna halat fogni akkor sem lettem volna csalódott, mert teljesen magával ragadott a horgásztó és a táj. Ajánlom figyelmetekbe ha egy igazi finom pecás vízre vágytok. A kedéjeket a sziki pontyok tetézik, sajnos ma nem találkoztam velük, de tavasszal nem menekülnek.

De térjünk vissza a pecára, tudom az úgy is jobban érdekel titeket.

9 óra környékén már teljes menetfelszerelésbe várták a botok a halakat. Mint azt már előzőleg is említettem a Black&White témakör volt porondon.
Így kevertem egy fehér és egy fekete kaját, de mint múltkor is említettem, nem a márkák megmérettetése hanem a szín volt a cél.

Mivel sokan így is érdeklődtetek, már a Battai peca után is, így most elárulom, de felhívom a figyelmeteket, hogy a szín volt a lényeg!!!!

White: HD Ördögűző + édesítő és kevés Novák Feeder eper-méz aroma /pont annyi amennyi nem szinezi még meg az anyagot./

Black: VDE Turbo Black+ Benzar aroma /gyümölcsös/+ Novák Feeder Eper-Méz aroma

Mind a két anyag kapott bőségesen csontit /miután a tógazda fia hozott nekem a sajátjából, amit mégegyszer köszönök./

Szerelésre rátérve: a mai peca semmivel sem volt másabb mint Battán, így a szerelék sem.

Az érzékenyebbik boton csúszóra szerelve egy 15 grammos Drennan Gripmesh Feeder kosár volt felrakva, amit egy forgóval ütköztettem meg, a forgó másik felére raktam egy 26 cm-es fluocarbon 0,12-es zsinórt, ennek a végére egy Drennan Carbon Feeder kapott helyet 12-es méretben. Ezen a szereléken csak csonti volt porondon 2-3 szemes formációban.

A másik erősebb boton, viszont egy method szerelék kapott helyet (tudom így már a teszt nem feltétlen mérvadó, de a végére az lesz igérem.) 

Drennan 25 gm-os method kosár, 0,04-es fonott zsinór, 14-es Drennan Speciment Plus horog a végén egy csalitüske. Ez a tüske kapott ma mindent, pelletet, csontit, amit találtam.

A kiválasztott táv olyan 25-30 méter volt. Kiakasztott zsinór klippsel, mindig ugyan oda. A bal oldal fehér a jobb oldal fekete kajával a távolság pedig egymástól olyan 1,5-2 méter.

És akkor ha valaki még kitartó volt és még ezt olvassa, van egy jó hírem, eljutottam az összegzésig! 🙂

A mai napon abszolút a fekete kaja volt a nyerő! Pedig, hogy tuti legyen a teszt, cserélgettem a szerelékeket, a jobbost balra a balost jobbra. A kosárban az etetőanyagok is gazdát cseréltek nem egyszer.

Az észrevételem az volt, hogy a módszer teljesen mindegy volt, csak a szín volt a lényeg és a csonti, de ha a csontit fehér kajával kínáltam fel, még moccintás se volt, ha feketével akkor 5 percen belül volt érdeklődő. Szóval most 1-1 az arány.

Azt kell mondjam nagyon jól szórakoztam és egy decemberi fagyos pecán összetudtam hozni olyan 2,5-3 kg kárászt. Így azt kell mondjam, teljesen elégedett vagyok az év utolsó pecájával, mostmár csak a horgászcuccok karbantartása és a jövő évi készülődés, horogkötés lesz terítéken. Ezekről, hogy én hogy csinálom készítek beszámolókat, így nem szabadultok.

Külön szeretném Csabinak megköszönni, hogy kitartott ma mellettem és a képeiben áttudja adni a mai napot! 

(Grey Wolf horgász sporttárs beszámolóját olvashattátok, egy decemberi napról, amit a kis Blero horgásztavon töltött. Köszönjük neki!)

Ha tetszett a cikk, oszd meg a barátaiddal! :)